Smalltalk about Books -and other Things

18. maj, 2021

... min webshop vid köp av mina tryckta böcker. Jag har upptäckt att bl.a. Adlibris och Bokus ändrar priserna stup i kvarten! Just nu kostar en av böckerna 308 kronor, och det är helt galet!

Jag har varit i kontakt med tryckförlaget, men de kan inte göra annat än skriva till nätbokhandlarna om detta. Trots det sänks inte priserna!

När jag fick böckerna tryckta lade jag in att priset hos nätbokhandeln skulle ligga runt 160-170 kronor (min vinst blir ca 15-20 kr). Detta kringgår de helt, och prissätter som de själv önskar.

7. maj, 2021

... eller av annan anledning inte kan läsa fysiska böcker, så kan du begära DEADLINE som Talbok på biblioteket. De är skyldiga att producera Talböcker om de begärs.

ANAGRAM, BRYGGAN och COLLAGE finns redan som Talböcker, och kan lånas på bibliotek. Inte att förväxla med Ljudböcker som är inlästa av kändisar.

OBS! Jag vill åter poängtera att inga barn utsätts för våld eller annan skada i mina böcker.

P.S. Räkneverket på min hemsida visar ca 200 besök/dygn. Jag har svårt för att tro det, eftersom ingen nånsin lämnar kommentar eller gillande. Är räkneverket fejk? Jag hoppas att några som läser detta/dagens inlägg på något sätt visar att ni varit här! Tack för det...

22. apr, 2021

... av en kvinna, som gjorde mig stolt och glad! Hon var okänd för mig, och köpte alla fyra böckerna för ca tre veckor sedan. Hon skriver bl.a:

"När jag började läsa Anagram blev jag ögonblickligen fast för Annika och hennes medarbetare. Jag levde nästan i ett Annikarus. På en vecka läste jag ut alla 4 böckerna. Det var en Tatort (tysk brottsplatsserie som sänds i Tyskland) upplevelse. Även om hon inte är den kvinnliga ledaren så lyckas hon med sin intuition och kluriga pusselbitläggande övertyga sina kollegor att hennes lösning är den rätta.....

Jag tycker inte att de är spänningsromaner. Tvärtom, de ger en riktig bild av den kriminalitet som finns i en stad som Kristianstad och dess omgivningar. T.ex. mordet på antikhandlaren i Degeberga skrämde upp oss som bodde i omgivningen ordentligt.....

Jag tycker också du håller spänningen ända till slutet. Jag har inte lyckats klura ut vem som är mördaren, även om jag någon gång trodde mig veta vem det var, i alla fall inte xxx, blev det alltid en överraskning.

En annan sak är också att du inte har långa kapitel. Det gör att man inte glömmer berättelsens logiska uppbyggnad..

Jag kommer att sakna Annika!

Coronakram till dig från Gertrud."

 

13. apr, 2021

... på mina böcker varierar på olika försäljningsställen, och det känns tråkigt för mig. Och kanske för dig...

I min web-bokhandel är priserna stadiga och riktiga - och något lägre än när du köper direkt ur min hand. I web-bokhandeln måste jag lägga till porto på 62 kr, vilket är lägst jag kan komma med att skicka. Men där blir även förtjänsten mindre för mig.

Jag kan inte själv styra priserna hos nätbokhandlarna, och i dag har jag upptäckt följande hos Adlibris:

ANAGRAM 216 kr, BRYGGAN 139 kr, COLLAGE 308 kr, DEADLINE 177 kr.

Jag förstår inte själv hur man prissätter, och har skrivit till förlaget för att få klarhet. De måste ha ett finger med i spelet! Alla led ska ha betalt, och det är ingen stor förtjänst för mig.

Jag önskar alla en fin vecka!

3. apr, 2021

... med gott att äta o dricka, och kanske en bra bok, önskar jag alla som besöker min hemsida!

Den lilla pippin är tillverkad av sambons ena barnbarn!