Smalltalk about Books -and other Things

4. jul, 2020

... när fantasin tryter -vad ska vi göra? Grått, mulet, regn...

L-G har rengjort Viking -robotgräsklipparen- ingående. Jag sa "det är väl bara till att blåsa med högtrycken..." Men se nä ... så enkelt var det inte. Gräs, jord och annat var inkilat överallt -hårt som betong!

DEADLINE är så nära sin upplösning att jag ryser. Nu i slutskedet har jag haft nytta av denna boken av författare Monica Ivesköld -se bild.

Hoppas slutresultatet blir bra. Jag kämpar hela tiden med att bli bättre och bättre på att skriva och få ihop en spännande story. Ofta är det små, små detaljer som lyfter.

Jag önskar alla en bra, ny vecka!

1. jul, 2020

... som husvakt i Ljunghusen/Höllviken. Jag har ju ständig semester, så dessa dagar har varit semester i semestern...

Pool i trädgården ... behöver jag säga mer? Sol tre dagar, regn o annat blandat under två dagar. Då passade vi (sambon L-G var också med) på att sticka till IKEA. Inhandlade ett litet trädgårdsset -bord + två stolar- till pergolan där hemma. Även en del andra saker, som vi inte behöver, slank ner i kundvagnen.

Och så har jag skrivit, naturligtvis! Håller på, fortfarande, med slutet på DEADLINE. Känner ibland att jag rusar iväg med orden, men då gäller det att ta sig i kragen och börja om. Inget hastverk här, inte!

Igår skrev jag på Facebook om mina vänners dotter, Eva-Marie, som blev mördad i sitt hem, varefter huset sattes i brand. Det skedde 30 juni 2004, och ännu är mördaren inte dömd...

Idag drar vi tillbaka till Öllsjö/Kristianstad. Haft husvakt -ena dottern- och det känns tryggt.

11. jun, 2020

... till A5, har jag konverterat DEADLINE-manuset. Är uppe i 277 sidor - wow! - men berättelsen är ännu inte klar. Häftigt om det blir 300 sidor! Dock har jag något att bekänna:

I slutet av boken har jag lagt in smakprov ur A, B och C. Är det fel? Nä, det tycker jag inte. Kanske många läser DEADLINE som första bok, och undrar över de andra?

Böckerna är fristående, men Annika Vester, senare Vestander, blir några år äldre för varje bok. Hon åldras från 56 till 65, och i DEADLINE ska hon gå i pension. Men inte förrän mord och annat är löst, resonerar hon.

Ljudboksförlaget har frågat när boken blir klar -jag har svarat "förhoppningsvis på sensommaren."

Hav tålamod, den som väntar ... osv.

5. jun, 2020

... ÖDESMARK av Stina Jackson. Lika bra som hennes SILVERVÄGEN.

Bra språk, kuslig miljö i det karga Norrland, spännande personer och intriger.

29. apr, 2020

... ANAGRAM och  BRYGGAN

Se www.youtube.com:

Anagram av Cherstin Juhlin

Bryggan av Cherstin Juhlin

Jag försöker lägga in båda här, men misslyckas!