Smalltalk about Books -and other Things

11. maj, 2022

... och i morgon bär det av hemåt. Bortsett från resdagarna har vi haft 10 härliga dagar. Innan vi reste visade väderkartan regn förra veckans mån-tors, men det regnade endast på onsdagen -för övrigt soligt o fint!

Solen är stark! Då vi legat/varit på stranden har det blivit 2-3 timmar åt gången. Jag ser hur unga tjejer steker sig -liksom jag själv gjorde som ung. Huden tar stryk -jag lovar!

Vi har träffat vårt värdpar Ami o Lasse -som äger lgh och är kusin med min ex.man, två gånger, och ätit tillsammans på mysiga restauranger. Tjabbat o skrattat och haft kul!

Drickat är verkligen billigt här, jämfört med restauranger hemma. Ett glas vin 17 kr, t.ex.

Jag har naturligtvis också läst. Hade med mig boken NATTJÄGAREN, av Chris Carter, som jag läste i myshörnan inne. Här finns en bokhylla med böcker som gäster lämnar kvar, och jag hittade en för mig ny författare, Kristin Hannah -hon skriver verkligen spänning!!! Boken får jag ta med mig hem -hinner inte läsa klart här.

Ångrar att jag inte tog med mina egna fyra böcker till bokhyllan -hade blivit spridning till okända personer.

I dag blir det packning av det mesta, resten i morgon bittida. Promenad 8 minuter till busstationen, buss till Alicante flygplats -tar 40 minuter. Flyget lyfter 14.50. Bör vara i Krstd 18-tiden, och därifrån tåget till Krstd. Svärsonen har lovat att möta oss.

Vår förra resa gick till Cypern, mars 2019 -så vi har verkligen längtat ut. Denna resan har varit perfekt och uppiggande för två passionärer! Nu väntar gräsmattan på L-G, och ett nytt skrivbord till mig och "nya" rummet.

Stort Tack till dotter Linda som har skött om växter o blommor, ute o inne. 

Även Tack till Robin o Eva som tagit hand om vår post!

29. apr, 2022

... är snart här! Hoppas solen kommer att lysa, och att vi kan vara ute mycket.

Det gamla rummet blev nytt -är så glad över det, trots att våra ryggar tog stryk!

Nu ska jag hämta en bra bok på biblioteket, för att ta med till Torrevieja. Tyvärr visar väderkartan regn mån-tors, så det får bli några tidningar också + virket! Och så har jag datorn med mig -om jag skulle få lust att skriva! Sen kommer tydligen solen igen.

Önskar alla en skön vecka med bl.a. spännande läsning!

20. apr, 2022

... det mesta är som vanligt. Vi har renoverat ett mindre rum -kontor o gästrum. Målat över gröna tapeter (från 1998) till ljusgrå, satt upp en fondtapet på en av väggarna, samt rivit bort en heltäckningsmatta och lagt in golv. Det har blivit så fint o fräscht!

Bäddsoffan på plats! Nya färger, grått o vinrött -tidigare grönt o orange! Väntar på ett nytt skrivbord -mindre än det jag haft tidigare. Då ska även en TV få plats! Eventuellt en vinröd, tunn gardin också...

Jag önskar alla en härlig Vår -och glöm inte att läsa några bra böcker i favorithörnan, ute eller inne!

31. mar, 2022

... alla en härlig Påsk, Vår o Sommar, med många fina läsupplevelser!

Eftersom polisinspektör Annika Vestander har gått i pension -i 4:e boken DEADLINE- filar jag nu på en ny karaktär.

Men tänk på att man inte skriver en bok på en kafferast!

I dag ska jag och ena dottern se o lyssna på Anna Blomberg, på Humleskolan i Bromölla.

Ett gott skratt förlänger Livet, det vet vi alla!

10. feb, 2022

... är redan här -t.o.m. nästan halva månaden har försvunnit!

I går, 9 februari 2022, öppnade Sverige upp portarna, med Corona i hasarna. Jag vill inte vara kärringen mot strömmen, men varför tror alla/de flesta att allt är som vanligt igen? TV och tidningar visar, mestadels, ungdomar som klänger på varandra, höjer glasen och gör tummar upp. Tror de att pandemin är utrotad?

Jag tror inte det. Fortfarande kryper jag upp i soffan med en bra bok, och filar även på en ny novell. Senaste boken jag läste var Karin Wahlbergs DE DRABBADE, och nu ska jag börja på hennes senaste, EN GOD MAN.

OBS! Ni har väl noterat att jag har REA på mina egna böcker? KÖP 4, BETALA för 3.

Lägger du 4 böcker i varukorgen, i min webbutik, så visar summan 800 kr. Men du betalar endast 500 kr, porto inräknat.