Smalltalk about Books -and other Things

29. okt, 2019

... genom att säga att DEADLINE blir klar i år! Det blir den inte.

Ja, kalla det ljug, jag står här med skammen...

Men av olika anledningar har skrivandet kommit i skymundan, och jag har inte haft nån ro att skriva.

Min datorkurs -ska få hjälp av handledaren att få till pdf-filer av bokmanuset- , träning  hos Wellness -har fortfarande besvär med ländryggen och ska träffa en PT i morgon, onsdag, samt tandläkarbesök några gånger.

Ja, sen träffar jag väninnor -barnbarn ibland- och fikar på stan. Och då blir det inget skrivet...

Förlåt, hav tålamod ... vad annars ska jag säga...?

6. okt, 2019

... pärmomslaget. Skulle vara kul med lite tyckande, tack!

20. sep, 2019

... är klara!

L&R Digital SAGA Egmont, som gett ut min trilogi som ljudböcker, står även bakom Storstilsböckerna. Det är huvudsakligen biblioteken som får köpa in dessa, men de finns även utlagda hos de traditionella nätbokhandlarna.

Jag blev chockad när jag såg priserna på böckerna (varje bok består av 2 delar), hos t.ex. Akademibokhandeln. Lägre hos Adlibris, Bokus etc., men ändå höga. Visserligen handlar det om 2 delar/böcker, av varje. 

Jag har inget att göra med prissättningen, och har inte heller blivit informerad av SAGA Egmont om dessa.

Böckerna har A5-format, samt likadana omslag som ljudboks/CD-askarna. 

OBS! Jag säljer inte själv de nya böckerna.

3. sep, 2019

... i webbutiken, under bokhösten!

30. aug, 2019

 ... då det är dyrt att anlita folk. En "riktig" lektörsläsning, av mitt färdiga bokmanus, kostar 5-siffrigt, och att låta ett proffs göra pärmomslaget är inte heller billigt.

Eftersom jag är s.k. egenutgivare anlitar jag ett förlag som trycker min bok för ca 800 kronor, samt registrerar den hos Bokinfo (Varifrån biblioteken köper in böcker), hos nätbokhandlarna (Adlibris, Bokus m.fl.), hos Amazon, samt att den blir e-bok (Att laddas ner till t.ex. en läsplatta).

Allt detta, förutsatt att jag levererar ett korrekturläst och redigerat manus som pdf-filer, A4 eller A5 (Bokformatet kommer att vara A5), precis som jag vill att den tryckta boken ska se ut.

Jag bifogar även det färdiga bokomslaget -foto som jag själv tagit, fått hjälp till att photoshopa, och som lämpar sig som omslagsbild. En bild som gör läsaren nyfiken på berättelsen.

Jag skriver också en baksidetext, plus skickar med ett författarporträtt -som jag denna gång låtit en duktig fotograf göra.

MEN, just nu våndas jag inför en problemlösning i berättelsen -ett par knutar som måste lösas upp, och som är trovärdiga.

Liksom att ANAGRAM, BRYGGAN och COLLAGE blev ljudböcker (hos Storytel, Bookbeat och Nextory) genom L&R digital SAGA Egmont, kommer även DEADLINE att digitaliseras.

Nu har jag lovat så mycket, och känner en stor press på att få 4:e boken klar innan årets slut!