Smalltalk about Books -and other Things

18. aug, 2017

... att L&R -Danmarks näst största ljudboksföretag- vill göra ljudböcker av ANAGRAM, BRYGGAN och COLLAGE! Vet knappt hur jag ska reagera -detta är något stort!

Nu tar jag en dag i sänder och avvaktar mer information. Kontaktpersonen hos L&R säger -efter att hon läst böckerna- att hon verkligen vill producera dem som ljudböcker!

Jag har varit i kontakt med SFF (Sveriges Författarförbund, där jag är medlem) och de har väglett mig, samt lämnat tips o råd om hur jag ska förhandla med L&R.

Nu inväntar jag kontraktet för undertecknande.

Jag är euforisk!

16. aug, 2017

... eventuellt, säger jag ... eventuellt ska mina tre böcker bli ljudböcker, med ANAGRAM som första.

Har fått förfrågan -vet inte var de hittat mina böcker- av Danmarks näst största förlag och ledande på den digitala förlagsmarknaden. På begäran har jag skickat över mina bokmanus, samt fått ett kontrakt av förlaget att ta del av, medan de kikar på manusen.

Men som sagt, inget är bestämt, och jag ropar inte Hej ännu! Det kan bli pannkaka ... och då delar jag den med er...!

13. aug, 2017

... med skrivandet! Jag fortsätter på D-titeln, och sida läggs till sida. Kan avslöja att det finns en parallellberättelse som återkommer då o då. Jag tror att den ska mana till spänning och "jag vill läsa meeeer!"

I dag fick jag lust att göra nåt annat på datorn - sätta ihop mina kåserier/krönikor som jag levererade till lokaltidningen, Kristianstadsbladet, för flera år sen. Publicering sista lördagen i varje månad. Tror jag höll på minst 8 år -därefter skulle läsarsidorna inte finnas mer, och istället blev det debattsidor och jourhavandespalt.Jag vet att kåserierna -som innehöll mycket vardag o verklighet- var uppskattade -det fick jag många bevis för av gemene man. Kanske blir det en bok av dem, i så fall den 2:a.

2005 gav jag ut äldre kåserier, "Man får va som man e" -också de mycket uppskattade. Men förläggaren lurade mig på ett stort antal ex., och sen avled han. Böckerna kom aldrig fram, fast jag gjorde många eftersökningar. Se bilden.

Jag önskar alla en bra vecka!

 

3. jul, 2017

... för att jag inte uppdaterar min hemsida. Jag kan mycket väl förstå om många tröttnat på att gå in och läsa -att ständigt konstatera "nähä, inget nytt...

Sommaren är inget att hurra över -men den ger tillfälle att läsa desto mer. Mitt eget skrivande har kommit lite på sniskan, även om jag har börjat på bok nummer fyra -med titel på D. Längre fram kommer jag att lotta ut mina böcker genom en tävling på Facebook -att gissa namnet på D-titeln!

Något annat stort har hänt -min USA-boende dotter har flyttat tillbaka till Sverige efter 23 år "där borta." Visst, det känns fantastiskt, och så tycker även hennes syster och bror här. Men det finns också en tråkig del i detta -barnen, 19 och 15 år, vill inte flytta hit. Hon har pojkvän, han ska börja High School, och det måste vi respektera. De har just varit här 5 respektive 3 veckor -flög glada hem i går till en väntande pappa.

Hoppas juli blir bra! 

10. apr, 2017

... tänkte jag komma igång med mina inlägg igen.

Det har varit turbulent på skrivarfronten, men en 4:e bok ska det bli!

Många författare är så diciplinerade, och skriver flera timmar varje dag, även om de inte har inspiration! Det klarar inte jag -jag måste få händelser som kommer till mig, skriva ner dem på små lappar eller i anteckningsblock, och därefter i lugn och ro skriva in allt i manuset.

Skrivlusten har också infunnit sig, och nu är det lilla lånestugan vid havet som gäller.

Nacken gör fortfarande ont, och jag ska få tid för akupunktur -väntar på att läkaren ska ringa.