Smalltalk about Books -and other Things

22. maj, 2019

... på DEADLINE-sidan, är här ytterligare ett förslag. Iskanten är viktig, även om det inte finns någon iskant i berättelsen.

Iskanten är symbol för Liv eller Död...

Vilken bild är mest fångande, och kan skapa intresse för boken?

12. maj, 2019

... DEADLINE, finns nu i menyn. Varsågod, läs och rys!

Pärmomslaget har jag skapat av eget, taget foto. Motivet hämtade jag i vintras, medan isen fortfarande täckte Helge å, vid Naturum.

Titeln kommer att passa berättelsen, och jag får själv gåshud när jag tänker på den -även om den är påhittad!

Man måste inte alltid ta Livet så allvarligt -där måste finnas utrymme för fantasi, även om tråkiga saker händer ibland. Att fly bort i böckernas värld kan vara läkande, och kan man glömma sorgen för en stund -genom att gå in i fantasin- är mycket vunnet.

Jag önskar alla en bra vecka -väderkartan visar sol måndag, tisdag och onsdag, så jag tänker njuta. Och skriva. Kanske vid havet.

26. mar, 2019

... ett långt uppehåll! Jag har ingen ursäkt eller förklaring, utan känner att jag vill skriva när jag har nåt nytt att berätta.

Jag har fastnat lite i berättelsen, men vill i nuläget gärna avslöja titeln på D-boken. Det tvingar mig att inte vara så lat.

Vad sägs om DEADLINE...? Jo, titeln kommer att matcha berättelsen, men sen kan jag inte längre kalla böckerna för trilogi.

ABCDeckare låter väl inte heller fel, eller...?

Jag har spaltat upp olika scener och skeenden, och tror att historien kommer att hålla fullt ut.

Men som sagt, just i denna stund känns det segt.

Nu packar jag ner kollegieblocket tillsammans med baddräkten, och flyger till CYPERN 8 dagar. Det brukar fungera bra att skriva utomlands på semestern - inspirationen kommer på ett annat sätt än när jag är hemma. Nya miljöer, nya människor, nya intryck, idéer och uppslag.

Inte att förringa min skrivstuga i Juleboda, intill havet! Där kommer jag att vara längre fram på Våren o försommaren.

Jag önskar er en fin vecka, och tack för att ni kikar in här, trots att det är långt mellan gångerna!

25. jan, 2019

... för Cold Case-gruppen att jobba med gamla mord! Flera av fallen har varit uppe tidigare -så även mordet på mina vänners dotter, Eva-Marie.

Jag sätter min tilltro till sista meningen i Faktarutan...

Själv skriver jag lite varje dag, på min D-titel. Som i de tidigare böckerna, Anagram, Bryggan och Collage, innehåller D....... också verklighet, men påhittade mord.

Även om det är sex år sen jag gick i pension försöker jag hålla utredningsarbetet -i boken- verkligt. Det har säkerligen tillkommit nya arbetssätt och metoder inom kriminaltekniken, och jag går aldrig djupt in i den. Skriver om det jag kan sen tidigare, men försöker hålla mig ajour genom att prata med kollegor.

Jag önskar alla en bra helg. Varför inte läsa en spännande bok...?

31. dec, 2018

... och jag önskar alla ett riktigt Gott, Bra o Fint Nytt År, 2019!

Min nyårsönskan är att du o jag, våra närmaste, samt vänner och bekanta, får vara friska och välmående. Vad mer kan vi göra än att önska...?

Livet kan vara trist och hårt för många, men jag hoppas ändå det finns små guldkorn att glädjas åt.

Tack till er som tittar in på min hemsida då o då. Det är roligt att följa räkneverket!

Kram Cherstin Hjärta

P.S. Rean på mina böcker håller i sig hela januari och februari också.