Smalltalk about Books -and other Things

29. apr, 2022

... är snart här! Hoppas solen kommer att lysa, och att vi kan vara ute mycket.

Det gamla rummet blev nytt -är så glad över det, trots att våra ryggar tog stryk!

Nu ska jag hämta en bra bok på biblioteket, för att ta med till Torrevieja. Tyvärr visar väderkartan regn mån-tors, så det får bli några tidningar också + virket! Och så har jag datorn med mig -om jag skulle få lust att skriva! Sen kommer tydligen solen igen.

Önskar alla en skön vecka med bl.a. spännande läsning!

20. apr, 2022

... det mesta är som vanligt. Vi har renoverat ett mindre rum -kontor o gästrum. Målat över gröna tapeter (från 1998) till ljusgrå, satt upp en fondtapet på en av väggarna, samt rivit bort en heltäckningsmatta och lagt in golv. Det har blivit så fint o fräscht!

Bäddsoffan på plats! Nya färger, grått o vinrött -tidigare grönt o orange! Väntar på ett nytt skrivbord -mindre än det jag haft tidigare. Då ska även en TV få plats! Eventuellt en vinröd, tunn gardin också...

Jag önskar alla en härlig Vår -och glöm inte att läsa några bra böcker i favorithörnan, ute eller inne!

31. mar, 2022

... alla en härlig Påsk, Vår o Sommar, med många fina läsupplevelser!

Eftersom polisinspektör Annika Vestander har gått i pension -i 4:e boken DEADLINE- filar jag nu på en ny karaktär.

Men tänk på att man inte skriver en bok på en kafferast!

I dag ska jag och ena dottern se o lyssna på Anna Blomberg, på Humleskolan i Bromölla.

Ett gott skratt förlänger Livet, det vet vi alla!

10. feb, 2022

... är redan här -t.o.m. nästan halva månaden har försvunnit!

I går, 9 februari 2022, öppnade Sverige upp portarna, med Corona i hasarna. Jag vill inte vara kärringen mot strömmen, men varför tror alla/de flesta att allt är som vanligt igen? TV och tidningar visar, mestadels, ungdomar som klänger på varandra, höjer glasen och gör tummar upp. Tror de att pandemin är utrotad?

Jag tror inte det. Fortfarande kryper jag upp i soffan med en bra bok, och filar även på en ny novell. Senaste boken jag läste var Karin Wahlbergs DE DRABBADE, och nu ska jag börja på hennes senaste, EN GOD MAN.

OBS! Ni har väl noterat att jag har REA på mina egna böcker? KÖP 4, BETALA för 3.

Lägger du 4 böcker i varukorgen, i min webbutik, så visar summan 800 kr. Men du betalar endast 500 kr, porto inräknat.

1. feb, 2022

... och just som vårkänslan infann sig vaknade vi till en vit gräsmatta!

 Stormen i helgen var den värsta vi upplevt! 4 höga granar, i tomtgränsen, föll mot vårt 1-planshus! Taket klarade sig -grantopparna kasade längs husfasaden o sovrumsfönstren. Det var/är en otrolig syn inne ifrån -att granar kan se så enormt stora ut! Ska föra över bilder från mobilkameran!

Har just läst Johan Theorins nya bok, BENVITTRING, och rekommenderar den. Inga snabba förlopp, men en spännande historia. Har nu tagit tag i Karin Wahlbergs näst sista, DE DRABBADE, och den har också en fångande intrig, med hennes kända huvudpersoner, Claes o Veronica Cleasson. Karins nyaste bok, EN GOD MAN, ligger på vänt.