Smalltalk about Books -and other Things

3. sep, 2019

... i webbutiken, under bokhösten!

30. aug, 2019

 ... då det är dyrt att anlita folk. En "riktig" lektörsläsning, av mitt färdiga bokmanus, kostar 5-siffrigt, och att låta ett proffs göra pärmomslaget är inte heller billigt.

Eftersom jag är s.k. egenutgivare anlitar jag ett förlag som trycker min bok för ca 800 kronor, samt registrerar den hos Bokinfo (Varifrån biblioteken köper in böcker), hos nätbokhandlarna (Adlibris, Bokus m.fl.), hos Amazon, samt att den blir e-bok (Att laddas ner till t.ex. en läsplatta).

Allt detta, förutsatt att jag levererar ett korrekturläst och redigerat manus som pdf-filer, A4 eller A5 (Bokformatet kommer att vara A5), precis som jag vill att den tryckta boken ska se ut.

Jag bifogar även det färdiga bokomslaget -foto som jag själv tagit, fått hjälp till att photoshopa, och som lämpar sig som omslagsbild. En bild som gör läsaren nyfiken på berättelsen.

Jag skriver också en baksidetext, plus skickar med ett författarporträtt -som jag denna gång låtit en duktig fotograf göra.

MEN, just nu våndas jag inför en problemlösning i berättelsen -ett par knutar som måste lösas upp, och som är trovärdiga.

Liksom att ANAGRAM, BRYGGAN och COLLAGE blev ljudböcker (hos Storytel, Bookbeat och Nextory) genom L&R digital SAGA Egmont, kommer även DEADLINE att digitaliseras.

Nu har jag lovat så mycket, och känner en stor press på att få 4:e boken klar innan årets slut!

16. aug, 2019

... skaffa en ny Hemsida, men denna gäller tills jag meddelar annat.

Jag är nu i slutfasen av boken DEADLINE, och det känns både spännande och nervöst! När jag satt punkt ska jag själv redigera, sedan låta 2 testläsare gå igenom manuset. De ska korrigera alla fel de upptäcker, samt tala om brister och fördelar.

Min sambo Lars-Göran håller på med pärmomslaget i Photoshop, jag ska skriva baksidetext och Förord. Några Tack blir det också. En polis- och författarkollega, Jan-Eric Boo -som även är duktig fotograf- har tagit ett antal författarporträtt av mig. Får se vilket jag väljer.

Tyvärr har det gått lång tid mellan inläggen här, och jag förstår om personer tröttnar. Hoppas de kommer tillbaka och lämnar lite feedback!

Ha en bra helg!

P.S. Bilden visar hur jag noterar för att veta vilket kapitel som innehåller vad...

 

 

22. maj, 2019

... på DEADLINE-sidan, är här ytterligare ett förslag. Iskanten är viktig, även om det inte finns någon iskant i berättelsen.

Iskanten är symbol för Liv eller Död...

Vilken bild är mest fångande, och kan skapa intresse för boken?

12. maj, 2019

... DEADLINE, finns nu i menyn. Varsågod, läs och rys!

Pärmomslaget har jag skapat av eget, taget foto. Motivet hämtade jag i vintras, medan isen fortfarande täckte Helge å, vid Naturum.

Titeln kommer att passa berättelsen, och jag får själv gåshud när jag tänker på den -även om den är påhittad!

Man måste inte alltid ta Livet så allvarligt -där måste finnas utrymme för fantasi, även om tråkiga saker händer ibland. Att fly bort i böckernas värld kan vara läkande, och kan man glömma sorgen för en stund -genom att gå in i fantasin- är mycket vunnet.

Jag önskar alla en bra vecka -väderkartan visar sol måndag, tisdag och onsdag, så jag tänker njuta. Och skriva. Kanske vid havet.