Smalltalk about Books -and other Things

12. apr, 2020

... som de brukar vara. Man vet inte vilka känslor som ska ta överhand -rädsla, förvåning, tristess... Följer nyheter, ser o lyssnar, förvånas, skakar på huvudet, tänker på nära o kära.

Har fått skrivlust, bakar oftare än tdigare, städar noggrannare, ser fler filmer på TV. Har t.o.m. spelat Bingolotto. Sambon, L-G, är ute i trädgården -tack o lov har han större intresse än mig; jag gör det som är enkelt. Mycket för att jag inte får sitta på huk efter höftledsoperationen.

På tisdag ska vi bära ut utemöblerna, till altanen, samt hämta en ny parasoll som är beställd. Ska även investera i en box att lägga dynorna i. Man ändrar på saker varje sommar.

Har just läst 2 böcker av Philippa Gregory (på engelska) -sååå himla bra! "The little House" och novellsamlingen "Bread & Chocolate." Handlar om vanliga människor som hamnar i vanliga, och ovanliga situationer. Slutet brukar vara "jaha" eller en tappad haka.

För övrigt publicerade Allers, nr 11,  en av mina noveller, "Den korkade damen." Himla kul!

2 äpplekakor i ugnen, äggklockan ringer om tre minuter.

Jag önskar alla en bra, ny vecka. Utan Corona.

18. mar, 2020

... kan säkert vara jobbig!

Vill ni lyssna på mina ljudböcker?

För portokostnaden, 44 kr, skickar jag en av mina ljudböcker (OBS! CD-skivor) till dig helt GRATIS (Jag har fått ett antal gratisex. av ljudboksförlaget)

Gå INTE genom min webbtik, utan skriv ett mail till cherstin@telia.com, och tala om vilken av böckerna du vill ha -ANAGRAM, BRYGGAN eller COLLAGE.

Har 10 ex. av varje, att skänka bort.

10. feb, 2020

... på fysiska böcker i Webbutiken, under feb - mars. Dras på slutsumman.

CD-böckerna 90 kr st. inkl. porto

Förmånligt, +- 0 kronor till mig i vinst, men det hjälper till med marknadsföringen.

Jag hoppas på att DEADLINE ska bli en vårbok.

13. jan, 2020

... firades igår, med hela familjen! Enklare en söndag...

Hur mycket? Jag är 48 ... det får man tolka som man vill...

Har äntligen kommit igång med redigeringen av DEADLINE, även om slutet inte är riktigt klart. Jag veeet, man ska inte göra så, men jag behövde jobba med nåt annat än att sitta och grunna. Det poppar nog snart upp ett bra slut. Kanske. Hoppas jag.

Och författarporträtt har jag fixat. Fotograf är poliskollegan, fotografen och författaren Jan-Eric Boo...

Fick samtal från svägerska o svåger -de är på Teneriffa, och jag blir så avis! Även sms från min kära vän Ewa, som också är på samma plats! Jag vill till sol o värme  -det måste ske snart! Anledningen till att vi inte åkte med svågern, är att både jag och LG har lite ryggbesvär, och avvaktar röntgensvar. Ja, så är det att vara 48...

24. dec, 2019

... och jag önskar mig en spark i baken, så jag kommer i gång med skrivandet och kan avsluta DEADLINE!

Att en "knivspets i höftkammen" kan dra ner glädje, ork o lust så till den milda grad, trodde jag inte. Ingenting är roligt. Varje dag sätter jag mig vid datorn, plockar fram manuset i Word, och placerar fingrarna på tangentbordet. Jag vet vad jag ska skriva, men inga ord bildas...

Fick en kortisonspruta den 18 december - den har inte hjälpt ett jäkla dugg! Det får bli VC igen, för ny undersökning ... jag är sååååå trött på detta!

Idag ska jag fira jul med mina fina barn och barnbarn, sambo och ex.make, och förhoppningsvis kommer de att peppa mig igen, till att skriva.

Ja, vi får se hur det blir. Jag vet att Annika Vestander ser fram emot pensioneringen...