Smalltalk about Books -and other Things

6. okt, 2019

... pärmomslaget. Skulle vara kul med lite tyckande, tack!

20. sep, 2019

... är klara!

L&R Digital SAGA Egmont, som gett ut min trilogi som ljudböcker, står även bakom Storstilsböckerna. Det är huvudsakligen biblioteken som får köpa in dessa, men de finns även utlagda hos de traditionella nätbokhandlarna.

Jag blev chockad när jag såg priserna på böckerna (varje bok består av 2 delar), hos t.ex. Akademibokhandeln. Lägre hos Adlibris, Bokus etc., men ändå höga. Visserligen handlar det om 2 delar/böcker, av varje. 

Jag har inget att göra med prissättningen, och har inte heller blivit informerad av SAGA Egmont om dessa.

Böckerna har A5-format, samt likadana omslag som ljudboks/CD-askarna. 

OBS! Jag säljer inte själv de nya böckerna.

3. sep, 2019

... i webbutiken, under bokhösten!

30. aug, 2019

 ... då det är dyrt att anlita folk. En "riktig" lektörsläsning, av mitt färdiga bokmanus, kostar 5-siffrigt, och att låta ett proffs göra pärmomslaget är inte heller billigt.

Eftersom jag är s.k. egenutgivare anlitar jag ett förlag som trycker min bok för ca 800 kronor, samt registrerar den hos Bokinfo (Varifrån biblioteken köper in böcker), hos nätbokhandlarna (Adlibris, Bokus m.fl.), hos Amazon, samt att den blir e-bok (Att laddas ner till t.ex. en läsplatta).

Allt detta, förutsatt att jag levererar ett korrekturläst och redigerat manus som pdf-filer, A4 eller A5 (Bokformatet kommer att vara A5), precis som jag vill att den tryckta boken ska se ut.

Jag bifogar även det färdiga bokomslaget -foto som jag själv tagit, fått hjälp till att photoshopa, och som lämpar sig som omslagsbild. En bild som gör läsaren nyfiken på berättelsen.

Jag skriver också en baksidetext, plus skickar med ett författarporträtt -som jag denna gång låtit en duktig fotograf göra.

MEN, just nu våndas jag inför en problemlösning i berättelsen -ett par knutar som måste lösas upp, och som är trovärdiga.

Liksom att ANAGRAM, BRYGGAN och COLLAGE blev ljudböcker (hos Storytel, Bookbeat och Nextory) genom L&R digital SAGA Egmont, kommer även DEADLINE att digitaliseras.

Nu har jag lovat så mycket, och känner en stor press på att få 4:e boken klar innan årets slut!

16. aug, 2019

... skaffa en ny Hemsida, men denna gäller tills jag meddelar annat.

Jag är nu i slutfasen av boken DEADLINE, och det känns både spännande och nervöst! När jag satt punkt ska jag själv redigera, sedan låta 2 testläsare gå igenom manuset. De ska korrigera alla fel de upptäcker, samt tala om brister och fördelar.

Min sambo Lars-Göran håller på med pärmomslaget i Photoshop, jag ska skriva baksidetext och Förord. Några Tack blir det också. En polis- och författarkollega, Jan-Eric Boo -som även är duktig fotograf- har tagit ett antal författarporträtt av mig. Får se vilket jag väljer.

Tyvärr har det gått lång tid mellan inläggen här, och jag förstår om personer tröttnar. Hoppas de kommer tillbaka och lämnar lite feedback!

Ha en bra helg!

P.S. Bilden visar hur jag noterar för att veta vilket kapitel som innehåller vad...